TOP

Open House

Architect: Formwerkz Architects
Client: Confidential

 

BUILDING OF THE YEAR
DESIGN AWARD (Residential Project)

 

This house is highly commended for the innovative quality of the space within such a narrow and tight site. The lofty pool space on the second storey achieving a sense of the outdoors comes across as a sensible adaptation within the row-house typology.

There are several very well appointed details that add value to the house. The west-facing front facade with the screen and the tree is subtly planned to create a threshold between the street and the interior space. It is an extremely livable and most delightful environment.

The judges also noted that all these were achieved within a small budget and without resort to expensive materials or details. The judges were unanimous in conferring a Design Award.

Main Contractor: Fucom Construction Pte Ltd
C&S Consultant: TEP Consultants Pte Ltd